torsdag, augusti 10, 2006Hej! så var det dax igen!

Här har du galleriets inbjudan!

Galleri Victoria/Konstfrämjandet
Viktoriagatan 2 * Halmstad *tel. 035- 13 57 75


Tommy Carlsson

Målningar

Välkommen till vernissage lördagen den 12 augusti
kl. 10 – 13

Tommy Carlsson beskriver själv sina målningar som interiörer och exteriörer i gränslandet mellan det föreställande och det abstrakta. Hans motiv kan ha sitt ursprung lika väl i naturupplevelser som i studier av föremål från ateljén, eller från minnen han bär med sig.

Inför denna utställning besökte vi konstnären i hans ateljé, före semestern. Tommy Carlsson, som är bekant för ett måleri där den blå färgen mycket påtagligt dominerar och för ljuset som spelar en väsentlig roll, fortsätter att arbeta med dessa som uttrycksmedel. Men ändå finns det något nytt: de stående målningarna med glipor av inre ljus, eller eldkaskader har blivit liggande målningar med glödande ljusfenomen i horisonten - oftast en havsscen med dramatik. Spännande var också målningar med en spontan penselföring, som förde mina tankar till abstrakt expressionism.

I sommar har Tommy jobbat vidare inför utställningen. Det intryck jag fick vid vårt besök, gör att jag är övertygad om att det blir en mycket intressant och spännande utställning.

Reino Eriksson
Utställningsansvarig

Inga kommentarer: