lördag, oktober 17, 2009

Vernissage


Vernissagen på Lidingö blev bra!

Flyget upp på torsdagen gick snabbare än väntat så förbeställd taxi uteblev.Tog en i kön och hastade till Lidingö stadshus och konsthallen.Peter Mandl var redan där och höll på att packa upp.Mina grejor hade kommit fram och jag satte igång med upppackning.Allt var helt och oskatt.
Lokalen, konsthallen var jättestor det tog lång tid och mycket arbete att placera skärmar och konstverken,skulptur och måleri i samklang.Till slut blev det en vacker välhängd utställning.
Fredagen gick åt till ljusättning och finslipning.På kvällen middag på en trevlig restaurang med familjen i stan.
Vernissagedagen var grå och regnig.Det var svårt att uppskatta antalet besökare då lokalen är så stor.Anne Marie Brodéns invigningstal var väldigt bra,det satte lite pondus på det hela.
Lena Grafström,gallerist,sa också några väl valda ord och vernissagen flöt på med vin prat o mingel.Familjen åkte still stan för att se Babben och Loa Falkman på intiman och själv åkte jag in efter stängningsdags och satte mig hos Nils Ferlin (fiket vid Klara kyrka)med kaffe o kanelbulle.
Det var visst kanelbullens dag.Regnet öste ner.På kvällen middag på Zum Fransiscaner som blivit lite av ett stamställe vid Stockholms besök.
På hemresan kunde planet inte landa i Halmstad på grund av vädret så vi hamnade i Ängelholm och fick bussas till Halmstad där jag hade bilen.

Till slut ;det är kul att komma bort ibland men det är djävligt skönt att komma hem också!!

PS/ klicka på bilderna...
Inga kommentarer: